Tap mot serielederen

Det ble ett 3-1 tap mot serieleder Vålerenga på Åsane Arena i dag

Vålerenga startet kampen sterkt og satte umiddelbart et høyt press på Åsane, som ble tvunget til å forsvare seg dypt de første minuttene. Vålerenga hadde mest ballbesittelse i starten, men Åsane jobbet godt defensivt for å hindre store sjanser. Synne Eide Bjørnebøle var tilbake etter en langvarig skade, noe som ga Åsane et viktig løft i laget.

Vålerenga fikk et annullert mål etter 13 minutter, og et omdiskutert straffespark etter 17 minutter ble avvist av dommer Maren Hatletvedt. Likevel holdt Åsane stand, og Karoline Svanes var involvert i flere gode offensive initiativ, men angrepene strandet på siste tredjedel.

Etter 28 minutter fikk Åsane sin første store mulighet da Milena Kokosz stormet fremover med ballen, men pasningen til Marie Seim ble dessverre avblåst for offside. Kort tid etter, på tross av god innsats fra Åsane, utnyttet Vålerenga en feil i utspillsfasen, og Thea Bjelde kunne bryte opp spillet og sette inn 1-0 til bortelaget etter 27 minutter.

Åsane kom sterkt ut i andre omgang og spilte med større selvtillit. De turte å holde mer på ballen og skape flere sammenhengende angrep. Helene Gloppen viste styrke da hun stoppet en farlig Vålerenga-sjanse etter 53 minutter med en perfekt sklitakling som siste forsvarer. Marina Heggernes Jensen kom til en god avslutning etter 55 minutter, men Vålerenga-keeper Tove Enblom reddet til corner med en god reaksjon.

Åsane hevet spillet sitt ytterligere og gjorde et trippelbytte etter 65 minutter for å få inn friske bein. Til tross for den positive utviklingen, utnyttet Vålerenga nok en feil i Åsane-forsvaret og doblet ledelsen til 2-0 etter 69 minutter. Etter 72 minutter økte Vålerenga til 3-0 etter at Åsane ikke klarte å rydde unna i forsvar, og Sædis Heidiarsdottir satte ballen enkelt i mål.

Selv om Vålerenga ledet komfortabelt, ga Åsane aldri opp. Etter 84 minutter fikk Marina Heggernes Jensen en velfortjent belønning for sitt harde arbeid da hun kom seg fri på venstresiden og satte inn et vakkert mål fra distanse, der ballen gikk i en bue over Vålerenga-keeperen. Målet ga Åsane et viktig løft og viste at de har kapasitet til å skape farlige øyeblikk mot tøff motstand.