Sebastian Haugland til Åsane

Sebastian Haugland har skrevet under for Åsane Fotball. 28-åringen har spilt i Sandviken IL fra 2023.

Totalt har Haugland spilt 163 kamper i karrieren, scoret 67 mål og har et gjennomsnitt på 0,41 mål per kamp. Vi har stilt Haugland 10 spørsmål for å bli bedre kjent.

Han startet sin fotballkarriere i Arna-Bjørnar når han var 4-5år. Han kom tidlig i en senior fotballkarriere når han var 13år, og fikk smaken av det. Overgangen til Sandviken IL og 3. divisjon kom først i fjor hvor han fikk utvikle seg enda mer som spiss. Nå har han nådd målet sitt som var Obos-ligaen og er glad for å gjøre det sammen med Åsane Fotball. 

Hvilke posisjon foretrekker du på banen? 
Jeg er en angreps-spiller, så lenge jeg blir brukt i en av de offensive rollene, der er jeg veldig happy. Skulle jeg valgt ville jeg vært spiss eller en type venstrekant.

Hans favoritt lag har alltid vært Manchester United og hans favorittspiller er Christiano Ronaldo. 

Hva er din største styrke som fotballspiller? 
- Som angreps-spiller og spiss kan man utelukke at man scorer mål. Jeg har en fysikk og jeg elsker det å kunne jage og true bakrom konstant. Alltid være et uromoment i 90minutter. Det er nok noen av mine styrker.

Hans mål for denne sesongen er en godt bevart hemmelighet han satt seg tidligere i år. Målsetninger har han og klare bilder for hva han skal få til, han er ikke ferdig enda. 

Hvordan liker du å forberede deg før kamp? 
Jeg er en totalt annen spiller på kamp en hva jeg er på trening, på kampdag går jeg inn i en egen boble, der jeg er hyperfokusert. Det kan være vanskelig å få kontakt med meg, noe som kan være litt ekstremt med meg. Det er sånn jeg må være for å prestere, jeg er mer mentalt utslitt etter en kamp enn hva jeg er før kampen.

Hans beste fotball-minne er å ha kommet til dette delmålet på veien, og andre hobbyer har han ikke hatt tid til. Fotball og trening er det som tar opp mesteparten av tiden hans. Noe golf har han fått sneket tid til, som han har blitt litt glad i. 

Hvordan ser du for deg å bidra til laget? 
Jeg gleder meg til å komme inn, det er en utrolig fin spillergruppe som er sulten, alle har noe og bevise. Nå har det kanskje ikke gått slik man ville i år, så jeg kommer inn med en vinnerskalle nå. Det er det jeg håper å ta med meg inn og puche på videre med. På banen også selvfølgelig i garderoben.

Han spiser alltid pasta før kamp, det kan variere mellom tunfisk-pasta og kylling-pasta, det spørs hvor gale det skal være på kamp, da går han gjerne for tunfisk. 

Vi ønsker Sebastian Haugland velkommen til oss! 

Annonse fra Obos-ligaen: