Nytt og viktig samarbeid med Gillon Klinikken.

En viktig del av Åsane Fotballs samfunnsansvar ovenfor alle som deltar i idretten og menneskene som er rundt dem, er å følge opp spillere og støtteapparat på flere områder enn det fysiske.

Foto: Hordalandsfotball

Vårt nye samarbeid med Gillon Klinikken er et viktig steg for å kunne tilby barn og voksne, kunnskap, veiledning og hjelp når de trenger dette. Når vi inngår dette samarbeid vil vi sette søkelys på spisevaner og mathelse i en kontekst hvor dette kan bli vanskelig for spillere samt hvordan foreldre, trenere og andre foresatte kan hjelpe.

Gillon klinikken er en privat klinikk som har spisskompetanse innen anoreksi, bulimi og overspisingslidelser hvor de jobber tverrfaglig i team som psykologer, ernæringsfysiologer og rådgivere med egenerfaring. De behandler også uspesifiserte spiseforstyrrelser, som innebærer utfordringer knyttet til mat og kroppsbilde hvor dette påvirker fysisk og mental helse. Det er mulig å bli helt frisk fra spiseforstyrrelser, men dette krever riktig behandling.
En av våre fremste behandlere i Gillon Klinikken er Psykolog Asle Halvorsen som har spisskompetanse på behandling av spiseforstyrrelser med 25 års erfaring på feltet. Asle er svært opptatt av idrett og har jobbet mye med idrettsutøvere med spiseproblematikk. Han har i flere år samarbeidet med Olympiatoppen Vest. Klinikken innehar mange dyktige behandlere.

I fotballen kan denne problematikken utspille seg på forskjellige måter, det er et stort eget-press eller eksternt press som kan utløse symptomer når de unge skal prestere på banen, både hos jenter og gutter. Med kontinuerlig søkelys på presentasjon og evne hos unge mennesker, kan noen utvikle uheldige metoder for å kontrollere presset som går utover deres mathelse.
Som foresatt eller trener kan det vær vanskelig å se tegnene tidlig i forløpet eller å vite hvem som trenger oppfølging. Vi vil derfor bidra med fagdager for foreldre og trenerteam, slik at vi alle er rustet til å gripe inn med hjelp når behovet melder seg.
Våre spillere skal og vite at det finnes et sted de kan søke hjelp om de ønsker å være anonyme fra medspillere/trene/foresatte.

"Vi i Gillon Klinikken er utrolig glade for at Åsane Fotball tar samfunnsansvar ved å fokusere på forebygging av spiseforstyrrelser inn mot idretten. Gjennom vårt samarbeid har vi muligheten til å bidra med spesialisert behandling for utøvere, samtidig som vi kan gi veiledning og støtte til både pårørende og trenere. Dette initiativet viser et sterkt engasjement på et viktig tema, og vi er stolte over å være en del av et slikt viktig arbeid." 
- Sandra Gillon, MSc (Master of Science) i Clinical Nutrition fra London, Gillon klinikken.  

Mer informasjon og samlinger i regi av Gillon klinikken:

Pårørendesamling.
Digital temakveld 
8 oktober kl 18.00-19.30 
Mer informasjon HER

Mine egne historie og erfaring med spiseforestyrrelser.
Digital temakveld 
29 oktober kl 18.00-19.30 
Mer informasjon HER.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: