Barn har stilt seg opp fremfor en oransje buss, ved siden av står trenerene. Alle smiler, det står #VIèåsane med svart skrift på bussen

Knytter bånd for fremtiden.

Fotballglede og menneskelig utvikling, både sosialt, sportslig, motorisk og mentalt, står helt sentral på Jr.Akademiet, som hadde sin offisielle åpningsdag for noen uker siden. Etterskoletilbudet har blitt et knutepunkt mellom 15 forskjellige klubber og 28 forskjellige skoler i Bergen omegn. Det er viktig for Åsane Fotball og holde gode samarbeid med klubbene rundt oss, slik at vi sammen kan utfylle de ulike behovene barna og ungdommen har i idretten.

Her skal alle deltakere, uansett nivå, ha en arena for å utvikle sine ferdigheter innenfor fotball samt sunne verdier og holdninger. Et annet positivt aspekt er de sosiale båndene deltakerne knytter når de samhandler med andre jenter og gutter fra områder i Åsane og Bergen omegn. Viktige bånd knyttes for fremtiden på tvers av kjønn, skoler, klubber og alder, både når det gjelder jentenes og guttenes fotballmiljø, men også inn i ungdomstiden. Dette gjør dem bedre rustet til å håndtere seg selv i hverdagen i-og utenfor fotballbanen. Å håndtere det ukjente, omstillingsevne og beslutningsdyktighet er viktige tema i fotballen og i livet generelt. Junior-akademiet skal derfor være en lærings- og utviklingsarena for vekstmentalitet i form av spillere som “tenker neste oppgave”, har høyt eierskap og tilstedeværelse i samspill med andre. Samarbeidet mellom deltakerne, spesielt innenfor lagidretten vi alle elsker, er avgjørende for å utvikle gode fotballspillere, og ikke minst for å utvikle ungdommer som tar smarte valg, når den tid kommer.
 


Responsen fra de gjeldende klubbene er veldig god. De er med på å dele budskapet og bekrefter at det er stor forespørsel etter slike tilbud etter skoletid.

— Sindre Sanden

Hver dag fra 13.00-16.30, hele skoleåret, møtes fotballglade jenter og gutter på Åsane Fotball bussen eller direkte til måltid i Åsane Kafè, før våre utviklende fotballøkter - som videre ledes av kompetente trenere og spillerutviklere.

For å kunne møte de forskjellige behovene i alle årsklasser har vi utviklet forskjellige tilbud mandag - fredag.

 

  • FUN 2-3.trinn. (Man, ons, tor)
  • SPU 4-7.trinn. (Tirs, tors, fre)
  • Individuelltrening 2-10.trinn. (Man, ons)
  • Ungdomsakademi 8-10.trinn. (Tirs, fre)
  • Keepertreninger 4-10.trinn. (Ons, fre)
     

Påmelding og mer informasjon:
Les mer om FUN 2-3 trinn HER.
Les mer om SPU 4-7 trinn HER
Les mer om Individuelltrening 2-10 trinn HER.
Les mer om Ungdomsakademiet 8-10 trinn HER.
Les mer om Keepertreninger 4-10 trinn HER.

LEDET AV UTDANNEDE TRENERE OG SPILLERUTVIKLERE FRA UTVIKLINGSAVDELINGEN
Øktene ledes av kvalifiserte trenere og spillerutviklere fra utviklingsavdelingen til Åsane Fotball. Flere har lang akademierfaring med de fremste spillerne i bydelen, UEFA-A og B samt idretts-/fotballutdanning med pedagogisk bakgrunn. Leder er idrettsadjunkt og trenerutvikler med 10 års Akademi-ledererfaring, UEFA Spillerutvikler A og NFF's Fotballeder 4-utdanning. Totalt er hele 25 trenere involvert i prosjektet.

TRENERUTVIKLING
I Åsane Junior-akademi er vi svært glade for at vi kan gi muligheten til flere fremoverlente idrettsstudenter, rekruttspillere og unge A-lagspillere som er nysgjerrige på trenerrollen og ønsker å utdanne seg innenfor yrket i fremtiden. Antallet deltakere stiller også krav til Åsane som klubb, og det tar vi på alvor. Samtidig gir dette en mulighet for enda flere av våre skolerte trenere, flere av dem unge, til å være med å bidra og videreutvikle seg selv som fotballtrenere og ledere.

 

Det har vært en økning på 100 % med over 60 jenter som deltar ukentlig. Men vi har fortsatt en viktig jobb å gjøre for å nå ut til alle «jenter som vil mer».

— Sindre Sanden

FOTBALLGLADE JENTER & GUTTER 
Vi ser at det er enormt positivt for gutter og jenter å trene sammen, ikke minst at vi kan skape egne miljøer med fotballglade barn og ungdom. I 2024 ble Åsane Fotball og Åsane Kvinner fusjonert sammen til en klubb. Vi har derfor et stort fokus på å gi alle barn og ungdom et like godt tilbud. De dynamiske gruppene øker trivsel og samhold, på tvers av kjønn, både sportslig og sosialt.

JR.AKADEMI INKLUDERINGSFOND
Inkluderingsfondet har som formål å gi enda flere fotballglade barn og ungdom 7-16 år mulighet til å delta i våre utviklende ekstratilbud etter skoletid - uavhengig av økonomiske forhold.

Utenforskap og økonomi er en stor utfordring i dagens samfunn, og vi ønsker med dette å inkludere barn og unge i vår sosiale lærings- og utviklingsarena i klubben. Samtidig vil ordningen styrke sosialt samhold, vennskap og hjelpe flere til å delta i fellesskapet.

Midlene kommer fra bedrifter som vil gi barn og unge gode oppvekstvilkår, og man kan søke om midler til kontingent, utstyr og Åsanes ekstratilbud.

Fondet kan du søke på HER.

Vi er stolt av å få være med på dette, det var veldig lett å si ja når forespørselen kom.

— Trond Birkeland

SAMARBEID 
Åsane Fotball er glad for at gode samarbeidspartnere så verdien av å være med på og finansiere tiltaket. Slik at vi kan gjennomføre et sikkert hente-tilbud for alle som deltar på Åsane jr.Akademi, de utgjør en forskjell.

Trond Birkeland fra Bergen Parkering har dette og si om samarbeidet. 
- Dette er en del av satsningen vi har innen sosial bærekraft, der vi blant annet samarbeider med dere rundt minibussen. Andre prosjekter jeg kan nevne som vi samarbeider med er Gatelaget og Hjertelosjen hos SK Brann og Fakkeltoget på Løvstakken. Det er ofte lokale ildsjeler som setter i gang tiltakene vi støtter. 

Videre hadde Michael Sæther fra Craft Sportswear dette og si om vårt samarbeid.
- Vi syns det er spennende og givende å være med i et slikt samarbeid. Det styrker de yngre sine muligheter til å vokse opp i Åsane Fotball klubb, som en toppklubb. 


 

Junior Akademi Ansvarlig

Annonse fra Obos-ligaen: