Dramatikk til siste sekund

Det ble en intens kamp i OBOS ligaen når Kongsvinger gjestet Åsane Arena i kveld.

Kongsvinger åpnet kampen mot Åsane i høyt tempo, og skapte flere store sjanser tidlig. Men Åsane-keeper Sebastian Selin sto som en vegg og avverget alle forsøk.
Begge lagene kjempet om å ta initiativet i kampen, men Kongsvinger viste seg som det sterkeste laget i første omgang. Etter 30 minutter fikk de uttelling da Harald Holter, som kom fri utenfor 16-meteren, fyrte av et fantastisk langskudd som var utagbart for Åsane-keeper Sebastian Selin.

Kongsvinger fortsatte å dominere resten av omgangen, mens Åsane slet med å komme til farlige sjanser. Deres beste mulighet kom etter 38 minutter på et frispark rett utenfor 16-meteren, men Sebastian Haugland lyktes ikke med å finne nettmaskene. Lagene gikk dermed til pause med 1-0 til Kongsvinger.

I andre omgang kom Åsane ut med fornyet energi. Etter 54 minutter utlignet Kristoffer Barmen til 1-1 etter en innøvd frisparkvariant, hvor Didrik Fredriksen slo en presis pasning. Bare åtte minutter senere, i det 62. minutt, tok Åsane ledelsen da Knut Haga forserte halve banen og avsluttet med et vakkert skudd som gikk i mål.

Kongsvinger forsøkte å ta tilbake initiativet, men slet med å skape de store sjansene mot et kompakt og velorganisert Åsane-forsvar. Publikum kåret Åsanes nykommer Eirik Lereng til banens beste spiller for sin solide innsats. Til tross for et økt press fra Kongsvinger mot slutten av kampen, klarte Åsane å forsvare ledelsen og sikret seg tre viktige poeng.

Med denne seieren klatret Åsane opp til 12. plass på tabellen og har nå funnet formen akkurat i tide til høstsesongen. Laget viser både karakter og kvalitet, noe som gir dem en viktig selvtillitsboost i kampen om å sikre plassen i ligaen. Trener Eirik Bakke var tydelig fornøyd etter kampen, og med god grunn – Åsane har nå blitt en tøff utfordrer for alle sine motstandere i den avgjørende fasen av sesongen.