Storseier over Mjøndalen

Åsane leverte en imponerende forestilling på hjemmebane og knuste Mjøndalen 5-0 i en kamp der de viste bredden i stallen med fire ulike målscorere

Åsane leverte en imponerende forestilling på hjemmebane og knuste Mjøndalen 5-0 i en kamp der de viste bredden i stallen med fire ulike målscorere. Laget klatret til 11. plass på OBOS-liga-tabellen, og med denne seieren har de skaffet seg verdifulle poeng i jakten på å sikre OBOS-ligakontrakten.

Kampen startet jevnt, der ingen av lagene klarte å få grep om spillet de første 20 minuttene. Åsanes Dennis Møller Wolfe hadde en sjanse etter 6 minutter, men avslutningen gikk utenfor. Mjøndalen spilte med Vegard Leikvoll Moberg på topp, en tidligere Åsane-spiller, og det var synlig at gjestene var sultne på poeng. Etter 10 minutter fikk Joakim Solberg gult kort, og Åsane utnyttet situasjonen med et frispark i god posisjon. Dessverre resulterte det ikke i en stor målsjanse.

Etter 31 minutter kom kampens første mål. Sebastian Haugland ble spilt gjennom og gjorde ingen feil da han satte ballen kontant i hjørnet bak Mjøndalens keeper, noe som ga Åsane en fortjent 1-0-ledelse. Publikum eksploderte i jubel, og stemningen steg merkbart. Rett før pause, etter 43 minutter, doblet Åsane ledelsen. Sander Eng Strand slo en presis corner, og Kristoffer Barmen headet ballen elegant i mål fra kloss hold. Åsane gikk til pause med en solid 2-0-ledelse, noe som var fortjent etter deres aggressive spillestil.

Andre omgang startet på best mulig vis for Åsane. Bare to minutter etter hvilen, i det 47. minutt, økte Ole Kallevåg ledelsen til 3-0 etter en flott gjennomspill. Dette tok pusten fra Mjøndalen, som gjorde flere bytter i et desperat forsøk på å komme inn i kampen igjen. Åsane, derimot, spilte med stor selvtillit og utnyttet Mjøndalens defensive svakheter.

Etter 60 minutter ble Sebastian Haugland og Efe Lucky byttet ut, og inn kom Steffen Lie Skålevik og Erling Myklebust. Bare ett minutt senere var Skålevik på plass og utnyttet en forsvarstabbe hos Mjøndalen for å sette inn 4-0. Med dette målet var kampen i realiteten avgjort. Åsane spilte klokt, kontrollerte ballen og holdt presset oppe uten å ta unødvendige sjanser.

I det 88. minuttet satte Steffen Li Skålevik sitt andre mål for dagen og fastsatte sluttresultatet til 5-0. Med denne solide seieren viste Åsane både bredden og styrken i stallen, med hele fire forskjellige målscorere. Hovedtrener Erik Bakke uttrykte stor tilfredshet etter kampen, og skrøt spesielt av lagets kollektive innsats.

Fakta om scoringene:

•  32 min: Sebastian Heimvik Haugland
  •  44 min: Kristoffer Barmen
  •  47 min: Ole Kallevåg
  •  61 min: Steffen Li Skålevik
  •  88 min: Steffen Li Skålevik

Mjøndalen ble slått tidlig i andre omgang og klarte aldri å svare på Åsanes dominans. Seieren gir Åsane tre viktige poeng i kampen om å beholde plassen i OBOS-ligaen. De ligger nå på 11. plass og møter Start borte i neste kamp. Neste hjemmekamp på Åsane Arena er 28. september kl. 16.00, når Egersund kommer på besøk.