NG17: Åsane – Lillestrøm 6-1 (4-0)

På en solfylt lørdag var det duket for årets første hjemmekamp i nasjonal 1.divisjon for Åsane på Myrdal. Dagens motstander var Lillestrøm.

Åsane begynte kampen friskt og erobret ballen ofte høyt i banen grunnet sitt gode presspill. Det gjorde at de flere ganger var nære å komme til store sjanser. Etter 16min er Åsane gode i omstilling og vinner ball tilbake på egen halvdel, Lillestrøm står høyt og prøver å vinne tilbake. Åsane er tålmodig og venter på rette muligheten. Markus fra sin stopper posisjon slår over Lillestrøm forsvaret til Edvin i venstre korridor Edvin finter venstrebacken før han finner Finnøy med stikker i bakrom som legger inn til Amund på hjørnet av 5meter. Han avslutter rett på keeper som må gi retur som han sitter i mål til 1-0.

Etter 24min blir det nesten en gjentagelse. Markus finner igjen Edvin i venstre korridor som igjen utfordrer. Han lykkes ikke helt denne gang, det ender med en løs ball som Luka snapper og setter fart inn i 16m mellom to Lillestrøm spillere. Han løfter blikket og ser Finnøy som kommer i full fart på løp mellom stopper og back og sklir inn 2-0.

Presspillet satt virkelig denne omgangen og etter 35min leser Johan en støttepasning fra Lillestrøms midtbanespiller til venstrebacken. Han stjeler ballen spiller til Finnøy inne i 16meteren. Finnøy får på seg tre motspillere, han spiller en kort støttepasning til Luka som har kommet på et av sine mange gode løp og avslutter nede i venstre hjørnet med en kontrollert avslutning til 3-0

I det 40min prøver Lillestrøm å spille ut fra keeper, Åsane står høyt og erobrer ballen på 20meter med Luka som pirker ballen til Finnøy som spiller Edvin som ser at keeper står litt langt ute og scorer med en meget fin avslutning.

Det stod 4-0 til pause etter en meget godt første omgang av Åsane. Presspillet satt og Lillestrøm fikk spillet sitt til å sitte slikt de gjerne hadde ønsket.

I 2.omg kom Lillestrøm ut med mye energi. De var mer til stede i nærkampene og var ofte der andre ballene etter duellene landet. Samtidig som Åsane ikke var like presis i utførelsen av aksjonene med ball gjorde at Åsane ikke klarte å komme opp på samme nivå som i første omgang.

De skulle få belønning for arbeidet. I det 65min får de spilt av presset til Åsane og spilt Åsane lave. Lillestrøm stopperen ser hull i Åsane forsvaret, spiller gjennom til spiss som blir felt av debutant Dennis og dommeren peker på straffemerket. Straffen settes i mål til 4-1.

Lillestrøm hadde større ball innehav i 2.omg. Åsane klarte ikke være like hurtig i press som gjorde at de ved flere ganger kom på etterskudd. De skapte ikke store farligheter utenom straffesparket selv om de var nære et par ganger å komme gjennom, men ble vinket av for offside.

Etter 83min har Åsane kast midt på banen. Ballen blir kastet til Oliwier under hardt press, Malte født i 2010 som kom inn i sin debut på dette nivået spiller støtte til Dennis. Dennis spiller ut på høyre siden til Torjus som finner en feilvendt Edvin tett markert høyere i banen som spiller ned til Dennis som spiller på tvers til stopper kollega Markus. Markus løfter blikket og ser innbytter Surafel som starter på et godt timet løp i bakrom. Han lurer backen før han finner Edvin som har sprintet inn i felt. Edvin tar en Zidane-piruett før han avslutter via keeper til 5-1.

Det ble til slutt 6-1 etter at Surafel skrudde en corner med venstrefoten i mål via armene til keeper. Solid forestilling av Åsane som har fått en fin start på serien med full pott etter to kamper.

Lag: Julian Marøy, Torjus Frøland, Fredrik Aasen (Dennis Bjørkestrand 45min), Markus Bergstrøm (Nikolai Brandtun 85), Johan Lie (Sander Dale 61min), Nikolai Brandtun (Malte Fismen 45min), Tobias Mørkve ( Matis Refvik 80min), Luka Saldanha, Amund Sundsøy (Surafel Alredo72min), Lukas Finnøy (Oliwier Rybicki 45min), Edvin Muhic

1-0: Amund Sundsøy assist Lukas Finnøy

2-0: Lukas Finnøy assist Lukas Saldanha

3-0: Luka Saldanha assist Lukas Finnøy

4-0: Edvin Muhic assist Lukas Finnøy

4-1: Alexander Shulaev

5-1: Edvin Muhic assist Surafel Alredo

6-1: Surafel Alredo