Bli kjent med Marie Myhrvold Seim

Marie Myhrvold Seim har vært i Åsane Fotball siden 2017, da hun kom fra Sandviken. Hun har spilt 81 kamper i sin karriere i Norge og har scoret 26 mål. De siste fem årene har hun studert og spilt i USA for College Embry Riddle University. I USA står hun med 76 kamper, 30 mål og 18 assist.

Kan du fortelle om din fotballreise?
- Jeg startet i Sandviken da jeg var 5-6 år gammel, det er moderklubben. Der spilte jeg på B-laget til Sandviken frem til jeg var 15 år, da ble jeg tatt opp på A-laget i Sandviken i Toppserien. Jeg var veldig ung når jeg trente med A-laget og spilte kamper med U-laget i 2.divisjon. Det var et veldig høyt tempo.
Jeg dro på utlån til Åsane i 2017 og i 2018 ble jeg Åsane spiller. Etter dette dro jeg til USA, hvor jeg fikk fotballstipend. Jeg hadde tenkt å være der et år, for å konsentrere meg om fotballen og bo i Florida, nyte tilværelsen, men endte opp med å bli 5år. Jeg var der på fotballstipend og fikk dekket studier ved siden av, jeg studerte til å bli siviløkonom. Nå er jeg ferdig utdannet. Det var kjekt at det ble lagt til rette for at du kunne spille fotball ved siden av studiene. For eksempel når jeg spilte for skolen og det var kamp og jeg hadde eksamener, så la de til rette for at de kunne bli tatt igjen.

25-åringen foretrekker å spille spiss når hun er på banen, en posisjon hun alltid har likt veldig godt, ellers er det å være en hengende spiss. Hun liker å komme fra bakrom slik at hun kan spille på fart.

Har du favoritt lag, og/eller spiller?
- På herresiden er det Liverpool jeg følger med på, Chelsea på damesiden. Min favorittspiller er Caroline Graham Hansen.

Hennes største styrke på banen mener hun er hurtighet og avslutninger, og at hun kan holde hodet kaldt når det gjelder.

Har du mål for sesongen?
- Det er å score mål da. Jeg vil spille meg inn i stallen og holde meg skadefri. Jeg vil føle at jeg etablerer meg i laget og bli med på å kjempe om poeng.

Før kamp liker hun å slappe helt av, hun tøyer, ruller og masserer leggene, dette må hun alltid gjøre. Hun retter også håret, da føler hun seg klar. Det er også viktig å spise godt og drikke mye vann. Hun liker også å skru på høy musikk før avspark.

Hva er ditt beste fotballminne?
Å spille finale i Sunshine State Conference Cup`en er et av de beste minnene. Vi vant cup`en 4 år på rad og gikk videre til Nationals, det var en stor milepæl!

Hun elsker å reise og mener det var derfor hun valgte å dra til Florida, der fikk hun både reise og spille fotball som er de to tingene hun liker best. Det var derfor fint med et internasjonalt miljø, og hun bodde med en fra Sverige og to fra England.

Hvordan ser du for deg å bidra til laget?
- Jeg har godt humør så jeg håper det smitter i laget og at vi kan bruke det til noe bra. Så håper jeg å bidra på banen, konkret med statistikk. At vi får inn mål og kan vinne kamper.

I dag arbeider den ambisiøse spilleren hos Equinor i en 100% stilling med intern revisjon, ved siden av sin plass på A-laget. Hun er et lysende forbilde for den neste generasjonen med unge kvinnelige fotballspillere som vil mer. 

Hovedtrener om Marie Myhrvold Seim «Marie er et godt tilskudd til angrepsrekken vår og laget. Hun kommer inn med fart, råskap og instinkt for mål. Hun har vært i Åsane tidligere, og vender nå tilbake etter flere sesonger i USA. Det er vi veldig happy for og ser frem til å få henne i gang inn mot høstsesongen

Vi gleder oss til å se mye fra Marie Myhrvold Seim fremover.

To spillere med Åsane drakt smiler fremfor noen publikummere på tribunen.
Marie Myhrvold Seim og Marina Heggernes Jensen feirer helgens 3-poenger

 

Annonse fra Obos-ligaen: